Допомогти сайту
Актуально
Місце для Вашої реклами
Погода у Броварах
Погода
Авторізація
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша група у ФБ
07 січ 21:16Блоги / Актуально


Третього не дано



 Ангелiна Козлова
 Редакторка інтернет-видання "Бромедia"


Текст трохи жорсткий, але в ньому нічого особистого ні до кого. Він продиктований «стурбованістю» за долю міста і нічим іншим 
 
Найбільшою проблемою в роботі міської ради вже минулої каденції стала …якість самих депутатів міської ради, а саме. 
 
Шкода, але проблема у тому, що депутати …не інтелектуальні
 
На жаль, «левова» частина депутатів має дуже низький інтелектуальний рівень для виконання обов’язків депутата на належному рівні. Враховуючи обсяг документів, що потрібно вивчати, у тому числі, із складних бюджетних та земельних питань, про якість роботи не могло бути і мови. Тому фактично депутати не вивчали жодних документів, що виходили за межі компетенції їх комісії. А багато хто не вивчав документи навіть своєї комісії (і не відвідував комісію). Все це можна легко побачити на відео комісій і сесій – там, де перед депутатами жодного папірця на столах. Так, виключення були, але вони лише підтверджують правило. 
Але вивчати документи – мало. Потрібно мати загальне уявлення, як це рішення впливає на розвиток місто, ухвалюється воно в інтересах громади чи приватного бізнесу. Над цим депутати не заморочувались, і переважно орієнтувались на думку міського голови (а в деяких скандальних питаннях – на рішення профільної комісії). Через низький рівень підготовки та зацікавленості депутатів, чиновники відповідно готували документи – неякісно, формально, без розшифровок, «на відчепись». Все це дуже погано вплинуло на якість місцевого самоврядування загалом. 
 
Шкода, але проблема в тому, що депутати …аморальні 
 
Другою «великою» проблемою міської ради стало те, що переважну більшість депутатів складали люди з «несформованими моральними цінностями». Під час каденції було багато дуже скандальних випадків, коли ВСЯ «промерська більшість» ставала не на бік громади, а на бік забудовника або бізнесу. Неймовірно, але ці люди були проти збереження скверу «Сосновий». А в конфлікті забудовника «АТБ» та громади вул. Грушевського без докорів сумління ставали на бік забудовника. Який у дуже непрозорий спосіб «придбав» «дивно набуте» «майно» у вигляді будки охорони. Промерська фракція в повному складі голосувала за «віджим» у міста зупинки «ЗОШ № 5», підтримувала торгівлю алкоголем на зупинках, але НЕ підтримувала запровадження роздільного збору відходів, тощо. Багато разів я з жахом спостерігала, що у людей «нічого святого»: заради збереження своїх посад з високими зарплатами вони готові зраджувати інтереси громади хоч на кожній сесії. Шкода, але ось ця «свідома аморальність» високо оцінена владою: всім, хто не має совісті, знову надали «прохідні» місця в списках провладних партій. 
 
А хто прийде на зміну? 
 
В соціальних мережах розгорнулась справжня війна на тему: чи може порядна, професійна людина балотуватися від провладної партії? І чи зможе вона ефективно захищати інтереси громади у складі фракцій, що в минулій каденції переважно не зважали на інтереси громади? 
 
Давайте чесно. Інтереси бізнесу та забудовників нікуди не зникнуть. Навпаки, і очікуванні «великого розподілу нових територій» та схвалення нового Генплану, вони загостряться. Чи дозволить влада, яка навіть на вибори йде у тісному партнерстві із забудовником, нехтувати інтересами останнього? Ні, в жодному разі такого не буде. 
 
Тому, маємо дилему. Якщо людина балотується від однієї з партії влади – а на цих виборах це ПП «Команда Ігоря Сапожка «Єдність», БЮТ, УДАР та Наш край – то потрібно розуміти наступне. Ніхто не дасть голосувати проти інтересів забудовника або «наближеного» бізнесу. А якщо хтось колись зважиться порушити заборону, то «імперативний мандат» ще ніхто не скасовував. Якщо кандидат/кандидатка цього не розуміє, то, вочевидь, має проблеми з інтелектуальним рівнем. 
 
А якщо добре розуміє, і ВСЕ ОДНО балотується – то, вочевидь, має проблеми з моральними цінностями. Вони не сформовані на належному рівні. І не пройдуть випробування. Бо згода балотуватися від такої команди – це й є «випробування моральних якостей». Це той самий моральний вибір між добром та злом. 
 
Висновок
 
Шкода, але ми мали міську раду, «левову частину» якої складали люди «з пониженою соціальною відповідальністю». І, повірте – це дуже негативно вплинуло на напрямок розвитку міста. І на кожного з нас. Тому я не бачу підстав змінювати одних людей «з пониженою соціальною відповідальністю» на інших людей «з пониженою соціальною відповідальністю». Бо «інша якість» місцевого самоврядування можлива лише з людьми ІНШОГО інтелектуального та морального рівнів. «Біг по колу» нову якість не принесе. 
 
Всім добра та …правильного вибору. 
 
 
 
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!



Друзі, сподобалася стаття? Допоможіть нам стати краще.

Допомогти Бромедia

Додати коментар
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Вci новини
Ми у Facebook


Курс валют



Допоможіть нам
Ми повністю незалежне видання.
У нас немає інвесторів і спонсорів. Тому нам дуже потрібна Ваша фінансова підтримка.
Нам допоможе кожна гривня.

Допоможіть нам стати краще.

Допомогти