Допомогти сайту
Актуально
Місце для Вашої реклами
Погода у Броварах
Погода
Авторізація
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша група у ФБ
21 вер 18:35Новини / Актуально


У Броварах намагаються змінити цільове призначення земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні Держспецзв’язку

Броварська міська рада схвалила рішення змінити детальний план території, де розміщена земельна ділянка Держспецзв’язку. Служба на цій ділянці планує будівництво житла, щоб забезпечити квартирами військових, у тому числі ветеранів ООС та АТО. Про це зазначено на сайті відомства.

«Відповідне рішення міської ради є неправомірним, оскільки питання, яке можуть розглядати депутати, стосується чітко земель комунальної власності. Ділянка Держспецзв’язку є землею державної власності, тому жодних рішень стосовно цієї ділянки міська рада приймати не може, адже це порушує норми Земельного кодексу України», – зазначає голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Адміністрація державної служби перед голосуванням депутатів звернулася до Офісу Генерального прокурора, де отримала роз’яснення, що дійсно прийняття будь-яких рішень стосовно цієї ділянки є перевищенням службових повноважень депутатів міської ради.

Як повідомляє відомство, в черзі на житло перебуває близько 1500 військових, з яких 40% брали участь у бойових діях. У червні цього року Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України оголосила конкурс на будівництво житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей на земельній ділянці у місті Бровари по вул. Київська, 225.  

«За результатами інвестиційного конкурсу Служба планує отримати близько 9000 кв. м житла, це близько 150 квартир, що забезпечить скорочення черги по місту Києву та області. Інвест-будівництво – це єдиний спосіб вирішити проблему не за державні кошти, не за гроші платників податків», – коментує Володимир Мокренко, директор Департаменту забезпечення Держспецзв’язку.

«Загалом у Службі є 120 га проблемних ділянок. Деякі ділянки були викрадені рейдерським шляхом: зламали паркан, знищили майно та розпочали будівництво. Частина цих земель – це складова критичної інфраструктури, яка потрібна Службі для забезпечення потреб національної безпеки і оборони – передавання сигналів зв’язку, радіо, телебачення, спеціального зв’язку тощо.  Інша частина – для соціального забезпечення наших військових житлом шляхом інвест-будівництва», − зазначено в повідомленні.

За словами адміністрації Держспецзв’язку, плануються використовувати всі доступні правові інструменти, щоб відновити справедливість, повернути державні землі законному користувачу та використовувати їх на благо країни.
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!



Друзі, сподобалася стаття? Допоможіть нам стати краще.

Допомогти Бромедia

Додати коментар
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Вci новини
Ми у Facebook


Курс валют



Допоможіть нам
Ми повністю незалежне видання.
У нас немає інвесторів і спонсорів. Тому нам дуже потрібна Ваша фінансова підтримка.
Нам допоможе кожна гривня.

Допоможіть нам стати краще.

Допомогти