Допомогти сайту
Актуально
Місце для Вашої реклами
Погода у Броварах
Погода
Авторізація
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша група у ФБ
09 гру 15:59Новини / Актуально


У Броварах відбулася зустріч освітніх управлінців «Успішна громада – якісна школа»

8 грудня у Броварській районній державній адміністрації у рамках інформаційної кампанії «Успішна громада – якісна школа» відбувся круглий стіл із теми «Роль органів місцевого самоврядування у забезпеченні якості освіти».


Захід відбувся за участі начальника управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілії Кревської, заступника голови Броварської районної державної адміністрації Максима Кондрюка, заступників голів територіальних громад з гуманітарних питань, начальників відділів/управлінь освіти, новопризначених директорів закладів загальної середньої освіти Броварського району.


«Вчора в Україні відзначали День місцевого самоврядування. Сердечно вітаю зі святом. Друзі, переконана, що ви щодня робите життя людей у громадах кращим. Надання якісних освітніх послуг – має бути пріоритетом у вашій роботі. Потрібно завжди пам’ятати про дитину, її потреби, інтереси. Адже якісна освіта – успішна громада», – зазначила начальниця управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія Кревська.


Пані Лілія розповіла про повноваження, основні напрями роботи управління Служби, ознайомила присутніх з «Абеткою для директора» та вручила примірники новопризначеним директорам закладів загальної середньої освіти.


«Законом України «Про освіту» визначено, що завданням органів місцевого самоврядування є забезпечення якості освіти», – підкреслила Лілія Кревська та вручила заступникам голів територіальних громад примірники Порадника для голів та управлінців освітою територіальних громад «Повноваження ОМС щодо забезпечення якісної освіти».


Інформація подана в Посібнику спрямована на допомогу органам місцевого самоврядування при реалізації повноважень у сфері освіти, зокрема у забезпеченні якісної освіти.


Головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Людмила Горбата окреслила основні повноваження та напрями відповідальності органів місцевого самоврядування як засновників. Освітнє

середовище у закладі освіти не буде комфортним без інвестицій з боку громади у ремонт приміщень, матеріально-технічного забезпечення, створення безбар’єрного доступу та інклюзивного середовища, якісного й здорового харчування.



Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!



Друзі, сподобалася стаття? Допоможіть нам стати краще.

Допомогти Бромедia

Додати коментар
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Вci новини
Ми у Facebook


Курс валют



Допоможіть нам
Ми повністю незалежне видання.
У нас немає інвесторів і спонсорів. Тому нам дуже потрібна Ваша фінансова підтримка.
Нам допоможе кожна гривня.

Допоможіть нам стати краще.

Допомогти