Допомогти сайту
Актуально
Місце для Вашої реклами
Погода у Броварах
Погода
Авторізація
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша група у ФБ
23 гру 16:39Новини / Актуально


Як і коли жінкам ставати на військовий облік. Роз’яснення

У Міністерстві оборони надали роз'яснення щодо процедури постановки на військовий облік українських жінок. Про повідомляє Українська правда з посиланням на слова начальника Київського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Валерія Куценка.

За його словами, процедура постановки на військовий облік жінок така сама, як у чоловіків, і стосується не всіх, а лише представниць певних професій.

Куценко розповів, як це виглядає. Жінка протягом 2022 року пише заяву до місцевого військомату, надає копії і оригінали паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтв про одруження, народження дітей і закінчення навчання, довідки з роботи.

Після цього військомат вивчає документи, зокрема довідку з місця роботи на предмет, чи входить вона до переліку "військовозобов'язаних" жіночих професій.

Потім комісія ухвалює рішення, чи ставити жінку на військовий облік, і направляє її на медкомісію за місцем проживання.
Чиновник зауважив, що брати на облік будуть не всіх. Адже, крім професії, існують ще вікові обмеження та обмеження за станом здоров'я.

Нагадаємо, з 17 грудня жінки багатьох професій мають стати на військовий облік. У переліку є такі професії: лікарі, юристи, журналісти, програмісти, соціальні працівники, працівники ресторанів та готелів, бухгалтери, секретарі тощо.

Жінки окремих професій і раніше були військовозобов’язаними. Відтепер перелік таких професій суттєво розширили — він стосується майже кожної жінки віком від 18 до 60 років, придатної до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!



Друзі, сподобалася стаття? Допоможіть нам стати краще.

Допомогти Бромедia

Додати коментар
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Вci новини
Ми у Facebook


Курс валют



Допоможіть нам
Ми повністю незалежне видання.
У нас немає інвесторів і спонсорів. Тому нам дуже потрібна Ваша фінансова підтримка.
Нам допоможе кожна гривня.

Допоможіть нам стати краще.

Допомогти