Допомогти сайту
Актуально
Місце для Вашої реклами
Погода у Броварах
Погода
Авторізація
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша група у ФБ


9 листопада українців запрошують долучитися до Всеукраїнського диктанту національної єдності

Щорічно в День української писемності та мови українці пишуть Всеукраїнський диктант національної єдності. Його проводять вже протягом 21 року. Про це повідомляє Всеосвіта.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада з 10:00 до 11:00 (за київським часом). Цьогоріч 21-й текст диктанту напише і прочитає український письменник Юрій Андрухович.

Головна мета диктанту – не перевіряти знання, а спонукати людей говорити українською, вдосконалювати своє знання і культуру української мови.

Радіодиктант транслюватимуть наживо «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та інші платформи Суспільного мовлення.

Роботи прийматимуться онлайн та офлайн протягом доби. Паперового листа з диктантом потрібно надсилати за адресою: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада 2021 року.

Окрім цього, організатори підготували електронну форму для надсилання робіт, яка буде оприлюднена на сайті Українського радіо 9 листопада. Фото чи скан роботи можна надіслати на електронну скриньку rd@ukr.radio.

Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада, після чого електронні листи прийматися не будуть.

Роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Учасники, які написали роботи без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів

Перший радіодиктант національної єдності відбувся у травні 2000 року. Для цієї події не створювали спеціальні тексти диктантів, тому деякі учасники знаходили запропоновані диктанти у книжках й просто переписували їх. Однак згодом цю процедуру удосконалили, а сам текст розпочали замовляти спеціально.

До написання диктанту долучаються всі охочі не лише на території України, а й поза її межами. Зазвичай найактивнішими учасниками радіодиктанту є школярі, студенти та викладачі закладів освіти, однак з кожним роком кількість учасників збільшується: долучаються економісти, програмісти, держслужбовці, актори тощо.

Цьогоріч до написання диктанту єдності планують залучити президента України, народних депутатів, міністрів та діячів культури.
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!



Друзі, сподобалася стаття? Допоможіть нам стати краще.

Допомогти Бромедia

Додати коментар
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Вci новини
Ми у Facebook


Курс валют



Допоможіть нам
Ми повністю незалежне видання.
У нас немає інвесторів і спонсорів. Тому нам дуже потрібна Ваша фінансова підтримка.
Нам допоможе кожна гривня.

Допоможіть нам стати краще.

Допомогти